maanantai 17. huhtikuuta 2017

KYYHKYSET

Sepelkyyhky (Columba palumbus) 

Nurmossa 17.4.2017
  • Näitä sepelkyyhkyjä jouduin hetken "narraamaan" että pääsin kuvausetäisyydelle. Kuulin kyyhkyjen ääntelyä ja jossain kuusikossa näinkin vilahdoksia, kun linnut hyppivät oksilta toisille. Tiesin, ettei sieltä saisi minkäänlaista kuvaa. Kävin tekemässä pienen ringin kamerani kanssa ja palatessani takaisin, tuttu kyyhkyjen huhuilu kaikui läheisen talon pihalta. Pian sainkin näköyhteyden ensimmäiseen sepelkyyhkyyn, joka istuskeli kaikessa rauhassa grillikatoksen katolla noin kymmenen metrin päässä. Varovasti nostin kamerani ja ehdinkin ottamaan muutamia kuvia, ennen kuin kyyhky lentää liihotti matkoihinsa. Toinen sepelkyyhky oli odottamassa minua vain pienen matkan päässä istuen katuvalaisimen rungon päällä. Sitä lähestyen, napsin kuvia, kunnes olin riittävän lähellä ja lintu sopivassa asennossa kuvaamista varten. Pienen hetken kyyhky malttoi olla kuvattavana, ja eipä tuo arvannut joutuvansa esimerkkikuvaksi kokoelmiini!



"Sepelkyyhky (Columba palumbus) on Suomen suurin kyyhky, joka on viime vuosikymmeninä siirtynyt metsistä yhä enemmän kaupunkialueille. Sen ääni on kumea Loudspeaker.svg huu huu huu hu huu?, jota kokematon voi luulla pöllön huhuiluksi. Sitä on kutsuttu joskus myös toukomettiseksi (huhuilee toukokuisessa metsässä)."


Kesykyyhky / pulu

Nurmossa 16.4.2017

"Kesykyyhky (Columba livia domestica) eli pulu on kaupunkielämään sopeutunut kalliokyyhkystä polveutuva alalaji. Kesykyyhkyjä, joilla on hyvä suunnistuskyky, voidaan käyttää kirjekyyhkyinä."


Turkinkyyhky (Streptopelia decaocto)


Nurmossa 9.4.2017



Nurmossa 18.2.2015



"Turkinkyyhky (Streptopelia decaocto) on pienikokoinen kyyhky, joka on viime vuosikymmeninä levinnyt eteläiseen Suomeenkin."

Kuvat: ©Kotistudio Pasi Kallio



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti