maanantai 17. huhtikuuta 2017

KUOVI

Kuovi (Numenius arquata)

Nurmossa 16.4.2017
  • Kuovi on suhteellisen vaikea kuvattava siksi, että se on arka lintu ja myös yleinen paikka, missä se viihtyy on sänkipelto tai ylipäätään heinikko, johon sen väritys hyvin sulautuu. Nämä kuovit olivat tulleet lähelle asuinrakennuksia ja nurmelle, josta sain niitä kuvattua. Riittävän lähelle pääsin autolla, josta varoen nousten, sainkin hyviä kuvia. Toki olosuhteet kuvaamiseen oli muutenkin täydelliset, kun aurinko paistoi puolipilviseltä taivaalta juuri sopivasti.



Nurmossa 29.4.2017


"Kuovi eli vanhalta nimeltään isokuovi (Numenius arquata) on Euroopan suurin kahlaajalaji. Tämä varhain palaava muuttolintu esiintyy myös Suomessa. Siihen liittyy sananlasku: "Kun sä kuulet kuovin äänen, älä mene järven jäälle."


Koko ja ulkonäkö

Linnun pituus on 48–57 cm ja siipiväli 89–106 cm. Isokuovilla on pitkä noin 9–15 cm alaspäin kaareutuva nokka. Naaraan nokka on pidempi kuin koiraan ja nuoren linnun. Isokuovi voidaan sekoittaa oikeastaan vain sitä muistuttavaan pikkukuoviin. Isokuovin yleisväritys on harmaanruskea, puvussa on viiruja ja poikittaistäplitystä. Lintu lentää laiskanomaisesti ja voi muistuttaa lokkia lennossa; lennossa selästä erottuu valkea kiila ja tumma käsisiipi.

Isokuovi on suurin Suomessa tavattavista kahlaajista


Kuvat: ©Kotistudio Pasi Kallio



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti